Υπεύθυνος 'Εκδοσης

Δημήτρης Χασάπης

O Δημήτρης Χασάπης είναι Έλληνας ακαδημαϊκός με συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα. Γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το 1949. Σπούδασε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1967-1972) και στο City University του Λονδίνου (1977-1978), ενώ το 1992 αναγορεύτηκε διδάκτορας στις Επιστήμες της Αγωγής με ειδίκευση στη διδακτική των μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια (1976-1994) ως εκπαιδευτικός στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και συμμετείχε σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης καθώς και σε ομάδες εργασίας πολλών Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ως εμπειρογνώμονας σε ζητήματα αξιολόγησης και διασφάλισης της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης. Παράλληλα, από το 1989 έως το 1994 δίδαξε ως Έκτακτος Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Το 1994 εκλέχτηκε καθηγητής διδακτικής μαθηματικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2008 μετακινήθηκε στο Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αφυπηρέτηση του από το πανεπιστήμιο (2016) ανακηρύχτηκε Ομότιμος Καθηγητής.

Διετέλεσε, επίσης, για πολλά χρόνια (2005-2015) Καθηγητής-Σύμβουλος εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Συντακτική Επιτροπή

Δημήτρης Χασάπης

Έλσα Χωριανοπούλου

Η Έλσα Χωριανοπούλου, είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων και AMI diplomas στη μοντεσσοριανή αγωγή (Master in Montessori Education, elementary level 6-12, Loyola University, USA και Master in Montessori Pedagogy 0-6, Universitat de Vic, España) και υποψήφια διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ.

Δραστηριοποιείται στο χώρο της μοντεσσοριανής αγωγής από το 2003 ως δασκάλα δημοτικού κι ειναι σήμερα Διευθύντρια της Μοντεσσοριανή Σχολής Αθηνών Μαρία Γουδέλη, καθώς και ως οργανώτρια και εισηγήτρια σειρών σεμιναρίων εκπαίδευσης ενηλίκων (εκπαιδευτικών, γονέων, κ.α.) αναφορικά με τη μοντεσσοριανή αγωγή.

Τριαντάφυλος Τριανταφυλάκος

Αναπτυξιακό ψυχολόγος, MSc in Child Development, Diploma in Montessori Pedagogy, μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Μοντεσσοριανής Σχολής Αθηνών – Μαρία Γουδέλη κι Υπεύθυνος του Τμήματος Στήριξης της Σχολής.

Έχει έντεκα (11) χρόνια εμπειρίας στο χώρο της Μοντεσσοριάνης Αγωγής.